בסוף השבוע פורסם במגזין "כלכליסט" שחברת אמדוקס, המעסיקה בארץ 4,500 עובדים (ובעולם 25,000) זימנה בימים האחרונים עשרות עובדים לשימוע לפני פיטורים. החברה נימקה את הצעד בשינויים בצרכים העסקיים שלה, והדגישה את חשיבות השוק הישראלי עבורה. לא ברור עדיין מי מהעובדים יוצע לו תפקיד אחר ומי יאלץ לעזוב את החברה, והמצב די מבלבל, בייחוד שבמקביל לפיטורים אמדוקס מגייסת עשרות עובדים למשרות אחרות, בתחומים בהם היא מתרחבת לאחרונה.
הכתבה הזו תפסה אותי עם השאלה: מה בדיוק משמעות המילים "יציבות כלכלית?"
הרבה אנשים שאני מכירה, מגדירים את היציבות הכלכלית בהתאם ליציבות התעסוקתית שלהם. רבים מתייחסים ליציבות התעסוקתית כמדד שנקבע בהתאם ליציבות הארגון שבו הם עובדים. והנה, אמדוקס הגדולה, שהכנסותיה ברבעון האחרון הראו צמיחה משמעותית, והיא אפילו רכשה את ספקית התוכן ווביקוויטי האמריקאית תמורת 224 מיליון דולר, מוכיחה שיציבות היא עניין יחסי ומתעתע: יציבות החברה לא קובעת את היציבות התעסוקתית והכלכלית של אף עובד!.
אז איך עובד יכול לישון בשקט?
כמי שעוסקת בכלכלת המשפחה כבר למעלה מ – 12 שנה, אני יודעת שהעובד הוא היחיד שיכול לשלוט ולנהל את היציבות הכלכלית של עצמו. זו "סגולה" ששמורה לכל מי שינהל את כספיו.
שיטת "המראה כלכלית" שפיתחתי מחשבת את רמת החיים שבה אתם יכול לחיות ביום יום, כסכום השווה לסך הכנסותיכם בניכוי 5% מההכנסה, שיופרש לפיקדון של אירועים בלתי מתוכננים, בניכוי הוצאה על ביטוחים, תשלום חובות והלוואות והוצאה לחסכון.
ההוצאה החשובה ביותר, גם לאדם חסר שאיפות ויעדים, היא ההפקדה לחסכון ליציבות כלכלית, ובמילים אחרות: הפקדה לקופה שתשרת אותנו ביום גשום, כך שיהיו כספים בצד שיעמדו לטובתנו בתקופות מעבר, תקופות מאתגרות ו/או חלילה משבר מכל סוג שהוא.
יש עובדים באמדוקס שלא מודאגים עכשיו – ויש כאלה שכן.
הנחת היסוד שלי היא שלכל עובד יש יתרון יחסי בעולם הזה, ולכן סביר שכל אחד מהמפוטרים, במיוחד עם רקע תעסוקתי בארגון כמו אמדוקס, סביר שימצא עבודה. העניין הוא שאחד ימצא עבודה מיד, ואחר רק אחרי חודשים ארוכים. כך או כך, כולם נכנסים לתקופה של אי ודאות.
כאן בדרך כלל מתחילה תקופת הדאגות. הטבע האנושי דורש ודאות, זהו אחד הצרכים הבסיסים של כל אדם באשר הוא, כאשר הצורך בוודאות תעסוקתית מושפע (עולה או יורד) בהתאם לפניות הכלכלית שלו, כלומר בהתאם למצבו הכלכלי ביום פקודה.
ככל שרמת הפניות הכלכלית קטנה, כלומר שאין למשפחה כסף בצד ליום גשום, כך רמת הדאגה עולה. מי פחות מודאג בין המפוטרים? אלה שיודעים שיש להם כסף לתקופת הסתגלות, תקופה שבה הם יחפשו את עצמם וגם ימצאו את העבודה המתאימה ביותר לגרסה החדשה שלהם.
מי מוטרד ונמצא באנרגיה שלילית? מי שנמצא בלחץ כלכלי, זה שאין לו מספיק כספים בצד, שתלוי עכשיו בדמי האבטלה, שמתחיל לחשב כמה זמן זה מותיר לו לחיפושי עבודה, מי שיתמודד בחודשים הקרובים עם הפער התזרימי בין המשכורת שהיתה לו, לבין קצבת דמי האבטלה, מי שעלול להסכים לקחת עבודות פחות מתאימות, רק על מנת שתהיה לו הכנסה כלשהי.
אם אתה זה שנלחץ עכשיו מהפיטורים בגלל הכסף, הפתרון בידיים שלך!
הפעולה הראשונה שחשוב לעשות היא להירגע ולזכור שהתגובה לכל מצב תלויה בך. המצב אכן לא תלוי בך- אמדוקס מפטרת מסיבות שלך אין קשר אליהן. אבל התגובה למצב תלויה בך.
הנה 8 טיפים להיחלץ מהמצב הזה ואפילו לשפר את מצבכם :
1.בואו לפגישת אבחון לאתר את המלכודות הכלכליות שיש כרגע – במצב שבו סביר להניח שהאמוציות חוגגות, וגם בן/בת הזוג מוסיפים דאגות משל עצמם, איש מקצוע חיצוני יאיר את הדרך, ישים הכל על השולחן ויוכל לתת לכם מבט-על אסטרטגי, לקשור את הקצוות ולראות פתרונות אפשריים, שהאמוציות אינן מאפשרות לראות כרגע.
2. אתרו פתרונות נכונים לטווח הקצר, אתרו פתרון שנכון לטווח הארוך ותפעלו במקביל בשני הערוצים – בעיתות לחץ, אנשים מוציאים פתרונות למחר בבוקר. אני קוראת לזה 'פתרונות פלסטר'. דווקא זה הזמן למצוא פתרונות שישרתו אותך לטווח הארוך – פתרונות שישפרו את רווחת החיים שלך לאורך זמן. במילים אחרות, חשוב לבחור את העבודה הבאה ולא לקחת כל עבודה, כאילו אין ברירה. אם אתה במצב של "אין ברירה", מצא פתרונות נקודתיים רק לכאן ועכשיו, כאלה שלא ימנעו ממך חיפוש יעיל של עבודה אפקטיבית עבורך.
3. דייקו את חוזקותיכם, הן יעזרו לכם למצוא עבודה חדשה במהירות ובשכר שהולם את כישוריך – רוב האנשים מסתמכים בחיפוש עבודה על התפקידים שעשו בעבר, ואני אומרת: תסתמכו על המיומנויות שלכם, על החוזקות שלכם, על היתרון היחסי שלכם. לפני שאתם יוצאים לחיפוש עבודה, קחו דף ועט ורשמו את כל מה שעשיתם בשני התפקידים האחרונים שלכם לפחות. בשלב הבא, שאלו את עצמכם איזה מיומנויות יש לכם, שבזכותם הצלחתם להגיע להישגים בתפקידם שביצעתם, ואת זה העבירו ותקשרו הלאה.
4. גייסו את בן / בת הזוג שלך – הימנעו מהתכנסות עצמית וזכרו שגם בן הזוג בלחץ. הוא זקוק לדרייב שלכם, לראות שאתם מקבלים את השינוי ברוח טובה וחדורי מוטיבציה לבאות. גם הוא מודאג, ואפילו מודאג כפליים: המצב הכלכלי החדש מעסיק אותו וגם מצב הרוח שלכם מנהל אותו. אם אתם לא מוצאים את הדרייב וחשים שאתם שוקעים למטה, היעזרו במעגל תמיכה חיצוני והעמיסו על בן הזוג פחות. אבל שתפו אותו בתוכניות שלכם – ככל שהוא יהיה יותר מעורב הוא יהיה יותר נינוח, שקט, מכיל ומפרגן.
5. זיכרו שלמצוא עבודה, זו עבודה – כדי למצוא עבודה צריך זמן לנהל משימות סיזיפיות כמו להרים טלפון, לשלוח קורות חיים ולעקוב כל הזמן אחרי התגובות. ובמיוחד לנהל את האנרגיה שלכם, הפיזית והמנטלית. אם לא תעשו את שלושתם, תאבדו פוקוס והזדמנויות.
6. נהלו את הכסף שלכם – זה הרגע לנהל את התזרים בצורה מוקפדת. לא חובה לנהל את החסכונות כרגע, לשפר את מצב החובות או למנף נכסים שנועדו לפנסיה, אבל חובה להישאר מאוזנים ולהימנע מצריכת אשראי מיותרת. אם אתם יודעים איך לעשות את זה, זה הרגע להחזיק במושכות. אם לא, מלאו את האבחון החינמי ונוכל לכוון אותך לתוכנית המתאימה ביותר למצבכם הנוכחי
7. בשום מקרה, אל תרפו מהתקציב ואל תרימו ידיים – אין לי ספק שבקרוב כולם יחזרו למעגל העבודה. המוח האנושי טוב בלזהות סכנה מידית ולהתגייס למלחמה, אלא שהוא פחות אסרטיבי ונחוש כשהסכנה היא סכנה מתפתחת. משפחות שאינן חוסכות לשעת משבר והסתגלות מחדש, מייצרות לעצמן מצב שבו הן מושפעות מהחלטות של גורמים אחרים (אמדוקס למשל, שהחליטה פתאום לפטר עובדים), מה שמוביל לדאגות כלכליות ורגשיות. הדרך היחידה להימנע ממצב כזה וליצור חיים שקטים, שלווים ונינוחים, היא הערכות מראש ליציבות כלכלית.
8. שימו לעצמכם "מספר מטרה" לחסכון ליציבות כלכלית – חשוב לדאוג שיהיה לכם בצד סכום ששווה לשנת הסתגלות: המשכורת שהרווחתם עד עכשיו בניכוי דמי האבטלה החודשיים המגיעים לכם, כפול 12 חודשים = זהו הסכום שנדרש לשמירה על יציבות כלכלית. יש לכם את הסכום הזה ? נפלא, שימו אותו בפיקדון ותקוו לא להשתמש בו עד ליציאתכם לפנסיה. אין לכם? התחילו לחסוך מעכשיו.
עשו את הצעד הראשון ובואו אלינו לפגישת אבחון. אנחנו מצדנו נדרבן אתכם לעשייה, בפרט כאשר הפיטורין ברקע. כמחווה של רצון טוב – אם פוטרת או זומנת לשימוע, עדכן אותנו ותקבל 50% הנחה על פגישת האבחון בתקופת האבטלה.